maanantai 26. toukokuuta 2014

Benji, Tongariro Crossing, Thermal parkit, Hobbiton, Rugby ja kaikki muut checkit jotka eivät mahdu otsikkoon

Jep, ei oo paljon blogia kerenny priorisoida viimeaikoina ja viimosen puolentoista kuukauden aikana on kertyny aika paljon lisää tarinaa. Jos sitä nyt sitten alotetaan siitä kahen viikon pääsiäislomasta 21.4.-4.5.14. Porukat siis lenteli tänne pariksi viikoksi miun study breakin ajaksi. Pari eka päivää kierreltiin Aucklandissa ja käytiin lautan viemänä läheisellä Rangitoto tulivuorisaarella kävelemässä muutaman tunnin setti. Sit napattiin Jucy –autovuokraamosta camper van alle ja lähettiin kiertelemään pohjoissaarta.
Rangitoto
Rangitoto


Auckland Museum














Ekana suunnattiin katsastamaan Waitomon luolien kiiltomatotilannetta ja tippukiviä. Siitä sitten vielä illan hämärissä Taupoon ja auto töpseliin mukavan oloiseen Holiday Parkkiin (camper vanien ns. leirintä alue). Vietettiin seuraava päivä Taupossa; käytiin katsomassa kuumia lähteitä ’Graters of the Moon’ nimisessä puistossa ja sen jälkeen suunnattiin veneretkelle katsomaan ’Huka Falls’ vesiputousta. Veneretki oli jokseenkin tylsä ja soveltui paremmin eläkeläisille, mutta tulipahan käytyä. Taupo on kaiken kaikkiaan melkosen nätti paikka! Seuraava yö oltiin samassa Holiday Parkissa ja seuraavana aamuna kävin hyppelemässä benjin water touchilla (dippasin veteen hypyn loppumetreillä) ’Taupo Bungy’ companyn järjestämänä. Siistii! :D Benjin jälkeen ajettiin ’Orakei Korako’ thermal parkkiin. Upeita rikkilampia, mutagraatereita ja kuumia lähteitä, huhhuh, voin suositella! Seuraava yö vietettiin Turangin Holiday Parkissa, jonne ajeltiin thermal parkissa käynnin jälkeen.

Waitomo Caves - tippukiviluola
Orakei Korako thermal park

Huka Falls
Craters of the Moon


Taupo Bungy
Orakei Korako thermal park
Lähettiin seuraavana aamuna vähän myöhään liikkeelle, mutta suoriuduttiin kuitenkin ’Tongariro National Park’ille ja lähettiin talsimaan 19,4km ’Tongariro Crossing’. AIVAN USKOMATONTA! Maisemat vaihtu lennosta toinen toistaan upeempiin näkymiin. Jos Uuteen-Seelantiin reissaa niin tää on aivan ehdoton juttu! Matkan varrelta löyty mm. Emerald Lakes, Blue Lake ja LOTR:sta Mount Doomina tunnettu Mount Ngauruhoe. Taas yks kokemus jonka kuvailemiseen ei meinaa sanat riittää..

Tongariro Crossing
Blue Lake - Tongariro Crossing

Emerald Lakes - Tongariro Crossing
Tongariro Crossing
Mt Ngauruhoe aka Mt Doom - Tongariro Crossing














Yö vietettiin samassa Turangin Holiday Parkissa ja seuraavana aamuna ajettiin pohjoissaaren läpi itään, Mahia Beachille. Oltiin siellä illan hämärtäessä ja seurattiin rannalta upeeta auringonlaskua. Holiday Parkki ei ollut mitenkään erityisen viihtyisä ja lähenteli enemminkin jonkun zombileffan puitteita, mutta eipä siellä tarvinnut luurailla yhtä yötä pidempään. Aamusta käytiin kävelemässä ’Mahia Peninsula Reserven’ parin tunnin kävely ja ajettiin sitten huikeeta maisemareittiä aina Te Araroaan (East Cape) asti.

Mahia Peninsula Reserve
Mahia Peninsula Reserve

Mahia Beach

Noustiin ylös hyvissä ajoin ennen aamun sarastusta, vähän aamu viiden jälkeen ja ajettiin East Capelle, Uuden Seelannin itäisimpään osaan, jossa näkee uuden päivän sarastuksen maailmassa ensimmäisenä. Seurasin vappuaaton ensisäteitä kukkulan huipulla, East Capen majakan vierellä, ja porukat katselivat auringon nousua rantatien varrelta aaltojen lyödessä vuoren rinteeseen.  Pian aamun valjettua lähettiinkin jo ajelemaan länteen päin ja ennätettiin Rotoruaan hyvissä ajoin ennen illan Mitai Maori Villagen tarjoamaa kulttuuripläjäystä. Settiin kuului jonkun tunnin kestänyt esitys Maorikulttuurista, erittäin täyttävä ja herkullinen ruoka, sekä lyhyt kävely joko kiiltomatoja tai kiivi lintuja katsomaan.

Vappuaaton auringonnousu - East Cape
East Cape



Mitai Maori Village esityksestä

















Seuraavana päivänä käytiin ihailemassa kaikkien odottamaa Hobbitonia Matamatassa! Niin kaunis ja yksityiskohtainen paikka että! Taas yksi ehdoton käyntikohde jos Uuteen-Seelantiin asti tulee, ja tietty jos perustaa yhtään Sormusten Herrasta. Hobbitonista Waihi Beachille, jossa käveltiin rantaa pitkin simpukoita etsien ja auringon laskua ihaillen. Seuraavana päivänä pitikin jo lähteä ajelemaan Aucklandia kohti. Matkan varrella käytiin kävelemässä ’Karangahake Gorge’ historic walk, ja taas oli upeeta! Mikä loistopaikka kauhuleffan kuvaamiseksi! :D Pilkkopimeitä luolia vanhassa kultakaivoksessa kapeiden raiteiden kera, ja mitkä maisemat! Taas jotain ihan erilaista mitä on aiemmin täällä tullut nähtyä. Matkalla Aucklandiin pysähyttiin vielä yhessä Winery:ssä ja green stone tehtaanmyymälässä ja sit oltiinkin taas ’kotiseuduilla’.

Hobbiton
Hobbiton


Karangahake Gorge
Karangahake Gorge
Puolen päivän jälkeen porukat hyppäili lentokoneeseen ja miulle koitti paluu arkeen. En tiiä mikä siinä on, mutta kaikki muutkin vaihtarit sanoo sitä että jos sitä opiskeluintoa oli yhtään, niin se kaikki hävis kyllä tän kahden viikon loman jälkeen. Yhtään ei kiinnostais tuhlata aikaa luennoilla tai harkkoja tai raportteja tehden tai kokeisiin lukien. Jos reissauskärpänen ei ollu vielä pistänyt, niin nyt on. Toisaalta parin viikon kiertoajelu vei vähän mehuja ja seuraavat viikonloput viettelin kuitenkin Aucklandissa. Osittain senkin takia että piti lukea mm. Biochemistryn tenttiin ja osittain sen takia että oli pakko vähän alkaa suunnitella horisontissa häämöttävää reppureissua Eteläsaarelle!!! Sinne siis äimistymään kurssien loputtua!

Pääsiäisloman jälkeiset viikot tiivistetysti tähän päivään: Opiskelua, labroja ja harkkatöitä, läksiäisillallinen kämppisten kanssa Ponsonby Roadin varrella kun yksi muutti pois, illanviettoja kavereiden kanssa ja pari leffateatterikäyntiä ilmaislippujen saattelemana (Bad Neighbours ja Transcendence ja keskiviikkona itseasiassa katselemaan ’Million ways to die in the West’). Lisäksi ottelin 17.-18.5. viikonloppuna yhteyksiä ihanaisiin ylioppilasteatterilaisiimme, joiden kanssa otin osaa Helsingissä järjestettyyn Uneton48 lyhytelokuvakilpailuun. Heräsin aamu viideltä ja skypetettiin leffan käsiksen suunnitteluun liittyen yli neljä tuntia. Sit kun jengi meni suomen päässä nukkumaan niin mie kokosin käsiksen ideoidemme pohjalta, nappasin täältä pari kaveria kainaloon ja mentiin kuvaamaan pari otosta Aucklandin keskustaan. Oli hauskaa ja saatiin mein lyhytelokuvaan pienet pätkät muualtakin maailmasta! Yks teatterilainen oli Phuketissa niin saatiin pätkä myös Thaimaasta! :D Ja leffasta tuli tietenkin mahtava! Hyvä me! Kun olin yhteyksissä ikävöimiini teatterilaisiin ja sain tehdä jotain minulle rakasta niin sain yllättäen uutta puhtia myös opintoihin, ehkä tällä boostilla päästään loppuun asti! Lopputentit häämöttää jo…

Tää viikonloppu oli menoa täynnä. Perjantaina kävin ruotsalaisen tytön kanssa kattoon North Harbor -stadionilla Auckland Blues vs. Sharks Superrugbyottelu! Oli aika hurjaa menoa kun mäiskivät siellä menemään, juoksivat toisiaan päin ja hyppivät kasaan pallon perässä, varsinaista touhua. Valitettavasti mein kannattama Auckland Blues koki tappion (joskaan ei yllätyksenä), mutta hauskaa oli silti! Lauantai-aamusta startattiin aikasin parin vaihtarikaverin ja miun kämppiksen kanssa neljästään kohti Bay of Islandsia. Kaikki kolme muuta oli saksalaisia, niin kuin suurin osa miun kavereista täällä. Vähän harmittaa ettei oo tullu yhtään luettua saksaa koulussa, mutta onneks englannilla mennään :P

Rugby ottelusta














Lauantaiaamu oli sateinen mutta poutaantui aika nopeesti. Vähän oli härdelliä kun ne vähäiset suunnitelmat joita oli, meni uusiksi, mutta käveltiin sitten 8km walkki Paihian vesiputoukselle mangrovemetsän läpi. Ja yllättäen oli taas ihan tosi kaunista, miten voikaan olla näin erinäköistä joka puolella! Hilluttiin varpasiltaan vesiputouksen huipulla ja koska lähettiin aika myöhään kävelemään, kerkes tulla jo hämärä ja loppumatkasta ihan pilkkopimeetä ennen kun päästiin takasin. Meillä oli kyllä taskulamppu matkassa, mutta ei haluttu käyttää sitä kun oli niin siistiä kävellä pimeessä. :D 
Paihia Walk
Paihia Walk
Paihia Walk















Sunnuntai oli melkeen pelkkää sadetta, mutta vuokrattiin silti kajakit ja polskittiin niiden kanssa nelisen tuntia mangrovemetsän reunamilla, vesiputouksella ja meren selällä olevien saarien lomassa. Viime viikonloppu todisti että ei kannata jäädä kämpälle muhimaan oli sää miten onneton tahansa (niinkun se nyt suuremmalla todennäkösyydellä on kun talvi tekee tuloaan), silti voi olla tosi hauskaa kunhan asenne ja seura ovat oikeat! Luultavasti reissusta muistaisi parin vuoden päästä vähemmän jos kaikki olisi mennyt odotusten mukaisesti.
Kayaking in Paihia
Kayaking in Paihia

Tuleva viikonloppu onkin nelipäiväinen ja reissua on jo suunnitteilla! Sit pitääkin alottaa tosissaan valmistautumaan lopputentteihin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti