sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Uusia tuttavuuksia, luonnon helmaa, orientaatio, Long Bay ja Mount Eden – check

Alun epävarmuudesta on päästy eroon ja kaikki näyttää valoisalta. Lähikaupat ja ihana vihannes/hedelmätori ovat tulleet tutuiksi, nz-pankkitilin avaaminen kävi kätevästi, taskussa pyörii 2o -operaattorin prepaidilla toimiva iphone ja bussikorttiin on ladattuna rahaa sadepäivän varalle. Huoneen lattialla pomppii satunnaisesti samaisia sirkkoja, joita ostan Suomen päässä liskoille ruuaksi ja ne pitävät ulkosalla serenadia 24/7.

Keskiviikkona kävin random –vaihtariporukalla pyörimässä kaupungilla. Saatiin porukka kasaan AUT:n vaihtareille luodun facebook-sivuston välityksellä, eri kätevää! Tutustuttiin ja käytiin mm. taidegalleriassa, haukkaamassa välipalaa ja ostamassa tykötarpeita tavaratalosta. Kävelin keskustaan ja takaisin (kämpältä n.3,5km suuntaansa) ja päivän päätteeksi olin tallannut ainakin 10km.

Torstaina sain käyttööni vuokraemännän pyörän, aivan mahtavaa! Pesin siitä varaston pölyt ja polkasin läheiseen Western Springs Lakeside -puistoon. En kerennyt tehdä siellä kuin pienen lenkin kun oli pakko kääntyä takaisin ja hakea kamera. Puisto on aivan äärettömän kaunis. Kärpäset kerkesivät hyvin lentää sisään ja ulos kun haahuilin polkuja suu ihastuksesta ammollaan yli kaksi tuntia kuvia räpsien. Vastaan lenteli kasuaalisti pari papukaijaa ja lammessa polski mustia joutsenia…upeita lintuja ja vielä upeampia maisemia, ihan epätodellista, ja siis puistossa!

Western Springs
Western Springs


Western Springs
Western Springs










Western Springs












Perjantain orientaatiopäivän aloitus


Perjantain orientaatiopäivä meni huikealla vauhdilla japanilais-taiwanilais vahvistuksen mukana. Käytiin muutamilla briiffaus luennoilla ja saatiin päivän päätteeksi opiskelijakortit taskuun. Päivän ohjelman jälkeen polkasin kämpälle syömään ja päikkäreille. Illalla vielä Father Ted’s pubiin olusille ja heilumaan live-bändin musiikin tahdissa vaihtari-iltamaan samaisen aasialaisen porukan kanssa. 



Lauantain lepopäivän lomassa tekaisin parin päivän annoksen nakkikastiketta ja perunamuussia. Siinä samalla vuokraemännän kanssa jutellessa tuli esiin, että illalla läheisellä Ponsonby Road:lla ilakoi Pride kulkue, jota päätin mielenkiinnosta lähteä seuraamaan.








Sunnuntaina paineltiin samassa majoituksessa asuvien tyttöjen ja heidän kaverin kanssa Long Baylle muutaman tunnin pikkuvaellukselle. Maisemat oli jälleen huikeat ja sää erittäin otollinen. Kävelylenkin jälkeen istahdettiin hetki Long Bayn biitsillä, mutta pilvinen ja tuulinen keli ei houkutellut pulahtamaan. Kotimatkalla koukattiin jätskeillä ja katsastamassa Mount Edenin tarjoamaa kokonaiskuvaa Aucklandista.
Long Bay tramp

Long Bay tramp

Long Bay Beach

Maisemaa Mount Edeniltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti